Monday, January 23, 2012
♥ posted at: @8:47 PM



Pakwe oh Pakwe

kadang-kadang kau buat makwe jadi gila.
ada masa tu senyummm sampai ke telinga.
dalam kasar-kasar tu makwe boleh jadi mengada-ngada.
sampai diri sendiri tak percaya.
dalam selekeh tu makwe cuba-cuba nak bergaya.
balik rumah , eksperimen macam-macam dekat muka.
kononnya nak tampil menawan dan jelita.
bukan untuk siapa-siapa.
untuk pakwe juga :)


Pakwe oh Pakwe

dah ada depan mata pun kau buat perangai juga.
tengok perempuan lain sampai terbeliak biji mata.
kau tanya takkan tengok makwe tarik muka?
muka makwe dah start masam mencuka,
kau pulak buat macam takde apa-apa.
makwe pun confuse kau ni buta ke apa.
tak tahu ke makwe ni dok tunggu kau punya kata-kata.
ni kau sanggup buat bodoh sampai ke lusa.
elehhh...pujuk sikit pun takkan nak berkira.



Pakwe oh Pakwe

kau ignore makwe sebab dota ke bola, makwe tak kata apa.
tapi kau dah start mention kat twitter dgn bermacam nama,
kau ingat makwe suka?
kemain lagi kau kalau perempuan lain laju je balas.
kalau makwe sendiri haram kau nak bertanya.
dapat pulak perempuan yang makwe tak boleh nak dengar nama.
yang tu jugak la kau nak bersuka-suka.
kau ni bengong ke apa?
kang makwe cakap banyak, mula lah kau bermacam kata.
nak cakap kau selalu buang kawan sebab makwe.
kau tak tahu ke yang makwe ni kat dahi dah cop kau punya nama.


Pakwe oh Pakwe

kau buatlah perangai macam mana.
makwe ni bertabahlah cuba nak terima.
sabar punya sabar dah sampai kepala.
sampai satu saat nanti makwe dah tak boleh nak kata apa.
time tu barulah kau tahu langit tu tinggi mana.
kene tinggal memang jadi sia-sia.
kalau kau dapat yang lagi bagus takpe ler.
tapi kalau dapat perangai serupa celaka?
padan muka je lah ye.



petikan dari terfaktab.com



◂◂ travel back in time ♪ // back to top \\ ♪ back to the future ▸▸
© All Rights Reserved 2011