▸ PEREMPUAN ... ♬
Sunday, August 12, 2012
♥ posted at: @12:06 AM




Hi, korang bosan tak? Meh sini aku nak kongsi cerita sikit.

Nak tahu? Try baca, jangan belum baca lagi dah cakap malas bagai. okay?

*TITLE : EGO PEREMPUAN..........

Perempuan bukan ego tapi berhati-hati. Kalau diorang dah suka, diorang fikir cara tak nak bagi lelaki bosan. tapi diorang masih letakkan benteng supaya tak mudah nak ceroboh hati diorang. Bila dah couple, si lelaki yg mulakan semua, lama kelamaan lelaki rasa tak adil, bosan, jiwa kacau, tak disayangi. Memang tak adil tapi itu untuk sementara waktu bila perempuan tu dah betul2 selesa, able to lower their guards. Kenalah bersabar dan tegur secara tak langsung. Keep the communication going. Baru diorang nampak dan cuba untuk berubah. Itu pun tak boleh buat ke? Perempuan tak mesej/sms atau call dulu bukan sebab ego tapi maruah. Bukanlah girlfriend korang langsung tak nak buat dulu kan cuma most of the time korang buat.

Lagi satu, biar lelaki nampak macho jadi gentleman, err comel. Perempuan suka macam tu, rasa diperlukan. Sebab diorang takut bila diorang mulakan, lelaki akan rasa selesa dan serahkan semua pada perempuan, mula untuk ambil mudah, fikir yg apa2 pun perempuan tu tetap akan cari dia, kemudian rasa bosan dan usha awek lain. Takut ditinggalkan bila lelaki feel the urge to chase some other girls. Jadi kenapa masa nak usha tak kisah buat semua kerja bila dah dapat, rasa selesa, kemudian bosan dan kejar perempuan lain? Rutin korang sama je kan.

Sayangilah girlfriend korang, manjakan diorang secara berhemah, setia, komitmen sebab untungnya korang bila berjaya tawan hati perempuan idaman. Perempuan baik-baik yang perlukan usaha untuk dapat. Cabaran yg korang tempuhi adalah untuk kesenangan dimasa hadapan. Tinggi mana pun ego seorang perempuan itu tak kan dapat melampaui ego seorang lelaki. Kalau korang tahu handle girlfriend korang, korang akan tahu cara untuk puaskan hati diorang dan ya, berjaya kekalkan hubungan. Berkorbanlah sikit, dah kahwin nanti balas dendam suruh diorang masak ketam lemak cilia api dan jaga anak-anak yg ramai. HEHE!

HAHA tu je la aku nak share. Fikir-2 kan la ye si lelaki semua .

Kbyee take care all :*

◂◂ travel back in time ♪ // back to top \\ ♪ back to the future ▸▸
© All Rights Reserved 2011